Waarom voedingsbeha?

In je borstvoedingsperiode stel je andere eisen aan je lingerie. Je borsten hebben meer ondersteuning nodig, veranderen van grootte en zijn gevoelig. Bovendien is het natuurlijk wel handig als je de cups eenvoudig kan openen voor het geven van borstvoeding! Een gewone beha voldoet nu dus gewoon niet meer…

De voordelen van een voedingsbeha even op een rijtje
1.Goede ondersteuning.
Omdat je borsten in de borstvoedingsperiode zwaarder zijn, heb je meer behoefte aan een goede ondersteuning. Voedingsbeha’s bieden een ondersteuning zonder gebruik te maken van harde beugels (die verstopte melkklieren zou kunnen veroorzaken. De ondersteuning wordt geleverd door een slimme pasvorm, elastische banden en/of flexibele beugels.
2. Ealstische cups.
De cups van een voedingsbeha zijn elastisch en rekken mee op het moment dat je borsten zich vullen met moedermelk.
3. Variabele omvang.
Voedingsbeha’s hebben vaak 6 rijen haakjes, waardoor je de beha weer strakker kan zetten als je lichaam weer langzaam naar haar oude omvang terug gaat.
4. Zachte materialen.
(Goede) voedingsbeha’s hebben geen naadjes die de tepel irriteren. De binnencup is van zachte, snel drogende materialen om de kans tepelkloven te verminderen
5. Voedingsclips.
De cups kun je eenvoudig openen (met een magneetje of plastic clip), zodat het geven van borstvoeding makkelijker wordt.

Nadeel van een voedingsbeha
1. Prijs
Een voedingsbeha is over het algemeen wat duurder dan een “gewone” beha, maar biedt daarentegen wel veel meer comfort en gemak.
2. Korte periode
Je weet vooraf niet hoelang je borstvoeding wil/kan geven. Koop daarom tijdens je zwangerschap (in de achtste maand) 1 voedingsbeha en na een week (na de eerste stuwingsperiode) de 2e voedingsbeha. Gaat de borstvoeding goed, ga dan over tot de aankoop van je 3e voedingsbeha. En onze voedingsbeha’s zijn zo mooi dat je ze na de borstvoedingsperiode gewoon door wilt dragen.
3. Oncharmant
Voedingsbeha’s zijn vaak lelijk. Maar… je bent al op de website van Lingerie voor twee.nl en hebt dus waarschijnlijk al gezien dat er online wel hele leuke voedingsbeha’s te koop zijn!