Maatwijzer

HOTmilk geeft in dit YouTube-filmpje op sexy wijze een instructie voor het bepalen van de juiste maat.


Bepaal uw behamaat stap voor stap

Stap 1.
Zoek in je kledingkast de beha die op dit moment nog het beste zit en kijk in het label wat de maat van deze beha is. (Vb. 80C)
Stap 2.
Zit de beha op de qua omvang nog lekker dan hou je dezelfde omvangmaat (vb. 80). Zit de beha te strak of draag je deze op een van de laatste haakjes, koop dan 1 maat groter dan de de huidige beha. (vb. 85)
Stap 3.
Vallen de borsten nog mooi in de cups, hou dan dezelfde cupgrootte (vb.C-cup). Snijden de cupranden in de borsten, ga dan 1 cupmaat groter (vb. D-cup). Puilt de borst over de rand van de cup, koop dan 2 cupmaten groter (vb. E-cup).
Stap 4.
Let op, want nu wordt het bijna wiskundig!
Als je in omvang 1 maat groter bent gegaan (vb. van 80 naar 85) dan is de cup automatisch al 1 maat groter! Daarom geldt dat als je in omvang 1 maat groter bent gegaan, je 1 cup kleiner moet nemen dan in uw uitkomst bij stap 3. Uit het voorbeeld van 80C: je wilt 1 omvangsmaat groter en de cup mag 1 maat groter, dan bestel je nu maat 85C.

Zit je beha niet helemaal goed? Hieronder lees je onze tips!

Tip1. Als de beha op de rug omhoog trekt.
Meestal is de omvang dan te groot. De beha moet altijd onder de borsten goed strak aansluiten, zodat de borsten goed ondersteund worden. Zit de beha verder wel goed, kies dan voor een beha met 1 omvangsmaat kleiner in combinatie met 1 cupmaat groter.
Ook zou het kunnen zijn dat de schouderbandjes te kort zijn. Met de schuifjes kun je deze verlengen.
Tip2. Als je striemen op je schouders krijgt.
Verleng de schouderbandjes met de schuifjes, want waarschijnlijk zijn de schouderbandjes te kort afgesteld.
Tip3. Als je borsten boven uit de cup puilen.
In de meeste gevallen betekent dit dat je cup te klein is. Als je een beha met een ¾ cup draagt en je hebt grote borsten, dan is het verstandig om te kiezen voor een hoger gesloten “full cup”- beha.
Tip4. Als de beha middenvoor van de romp afwijkt.
Meestal zal de cup te klein zijn, waardoor de borsten niet mooi in de cups vallen en daardoor de beha van je romp afduwen. Ook zou het kunnen zijn dat bij dit model de schouderbandjes wat teveel naar de zijkant zijn geplaatst, waardoor je in het midden wat steun verliest.
Tip5. Als onder de armen rollen huid onstaan.
Waarschijnlijk is de cup te klein, maar het kan ook zijn dat de zijpanden wat te smal zijn voor jouw figuur. In het laatste geval zullen aan weerskanten van de zijpand ophopingen van de huid ontstaan.
Tip6. Als in de bovencup van de beha plooien trekken.
In dit geval is de cup iets te groot of valt de bovencup te hoog op de borsten. Houd er echter rekening mee dat de borsten in de loop van de zwangerschap en of bij de eerste stuwingen na de bevalling nog wat zullen groeien. Je zou ook kunnen kiezen voor een beha met een ¾ cup die wat minder hoog op je borsten valt.

Heb je toch nog vragen? Je kan ons altijd bereiken via [email protected]. We beantwoorden je vragen meestal dezelfde dag.