Feitjes en Weetjes

Feitjes en Weetjes

1. Waar moet ik op letten als ik een meegroei- of zwangerschapsbeha koop?
De juiste maat is het belangrijkste! Een beha die goed past, biedt de beste ondersteuning en het meeste comfort. Raadpleeg dus eerst onze maatwijzer en let er bij het passen op dat de borsten niet “uitpuilen” en dat de sluitingstand in het begin op de kleinste stand lekker zit, zodat bij de groei van de buik de omvang groter gemaakt kan worden.

2. Kan ik niet gewoon ondergoed blijven dragen in een maatje groter i.p.v. zwangerschapsondergoed?
Dat kan natuurlijk alleen zal je merken dat het comfort ver te zoeken is. Als zwangere vrouw heb je andere behoeften, zoals extra stevigheid, flexibele cups, extra haakjes om de omvang te verstellen, zachte binnenvoering die snel droogt, blind afgewerkte naden, etc. Bovendien doet goede zwangerschapslingerie wonderen voor je comfort en figuur. Zeker belangrijk in de zwangerschap!

3. Vanaf wanneer moet ik een zwangerschapsbeha kopen en welke maat moet ik dan kiezen?
Op een gegeven moment zitten je eigen beha’s niet meer fijn. Ze worden te klein of het materiaal gaat irriteren op je gevoelige borsten. Vanaf dat moment is het verstandig om op zoek te gaan naar een goede zwangerschapsbeha. Meestal zal dit rond de 4e maand zijn, maar iedere vrouw is anders…
De beha’s op de website van Lingerie voor twee zijn in de cup op een speciale manier vervaardigd en kunnen daardoor meegroeien. Je kan dus de maat aanhouden die de maatwijzer aangeeft. Ideaal is het als de rugsluiting bij op zijn smalst zit vastgemaakt en de cup nog wat ruimte heeft. Dan heb je het langst plezier van je beha! Mocht dit niet het geval zijn, dan mag je de beha bij Lingerie voor twee altijd kosteloos ruilen voor een andere maat of model.

4. Ik ben in het begin van mijn zwangerschap en wil graag een zwangerschapsbadpak kopen. Welke maat heb ik nodig?
Bij aankoop van uw zwangerschapsbadpak of -tankini kun je uitgaan van je normale confectiemaat, omdat het elastische materiaal in het buikstuk meegroeit. De badkleding van het merk PregO valt wel vrij ruim, dus daar zou je bij twijfel voor een maatje kleiner kunnen kiezen.

5. Wanneer kan ik een voedingsbeha kopen en welke maat heb ik dan nodig?
Al onze voedingsbeha’s zijn al tijdens de zwangerschap te dragen en daarom zou je al in een vroeg stadium van je zwangerschap kunnen kiezen voor een voedingsbeha. In sommige gevallen kun je de beha dan tijdens de borstvoedingsperiode nog doordragen, maar meestal zal je na de bevalling (als de borstvoeding echt op gang is gekomen) toe zijn aan een nieuwe beha voor de borstvoedingsperiode. Deze koop je het beste 2 a 3 weken na de bevalling in een maat die de maatwijzer op dat moment aangeeft. Als je de beha eerder wil aanschaffen, neem dan een beha in je huidige omvang, maar 1 cupmaat groter.

6. Laatste tip van Lingerie voor twee.nl: Van de aanschaf van een voedingstop heb je het langst plezier!
Persoonlijk vinden wij de tops zo mooi dat je ze prima als “bovenkleding” zou kunnen dragen. De tops kun je al tijdens de zwangerschap dragen, omdat het materiaal elastisch is. Zowel de in de top verwerkte meegroeibeha als buikstuk rekken fijn met je veranderende lichaam mee. Omdat de tops handige voedingsclips hebben, draag je de top na de bevalling door en in combinatie met een lounge of pyjamabroek heb je een heerlijke kraamoutfit. Deze tops zijn bovendien ideaal voor de nacht. Ze houden je lichaam warm, terwijl je borsten tijdens de nachtvoeding goed ondersteund blijven. Met ruimte voor zoogcompressen voorkom je kringen in je nachttop.